Pappa pakinoi, vähäpoik pakinoi kans

Niilo Narjus: PAPPA PAKINOI, VÄHÄPOIK PAKINOI KANS

126 sivua, nid. A5, piirrokset: Osmo Nissinen ISBN 952-5563-03-0.
Kustantajan hinta 3 euroa sisältäen myös alv:n sekä posti- ja toimituskulut. Tekijäksi Niilo Narjus tuli Kalevin mieleen siitä, kun hän vuosikymmenet kertoi opiskelijoille juridisissa asiakirjoissa yleisesti esiintyneen N.N.-ilmaisun tarkoittavan Niilo Narjusta. Kirja sisältää aikoinaan loppuunmyydyn PAPPA PAKINOI –kirjan laajennettuna laitoksena. Sen lisäksi kirja lopus o Kalevin lapsuurenkiälel muutami pakinoi. Lyhkäsen kiäle vähäpoik-käsite tarkoittaa muuten ”pahnan pohjimmaista”, kuopusta.
Pakinoissa käsitellään lukuisia elämän ilmiöitä ja sattumuksia. Näkökulma on yleisesti isovanhemman näkökulma. Ja jos olisi esittää valokuva pakinoitsijasta työnsä ääressä, kuvasta erottuisi pilkettä silmäkulmassa.
Loppupainosta on jäljellä varsin rajoitettu määrä. Edellä mainittuun hinnan määrittelyyn vaikutti se, että kirjapainon ja kirjailijan tekstinkäsittelyohjelmien välillä oli hämminkiä, joka aiheutti tekstiin lukuisia ylimääräisiä tavuviivoja. Ne sisältyvät siis hintaan. Sattumanvaraisesti kirjoissa saattaa olla nidonnassakin hentoutt