Ollos tervetullut sopivan lämpöinen kesäkuu ja kesä!!

Tiistai 1.6.2021 - Kalevi Suojanen


Itsenäisyyden puisto Oulunkylässä 1.6.2021

ELÄMÄÄ

Toivon, että olet pystynyt koronasta huolimatta elämään elämääsi onnellisena. Toivomukseeni sisältyy se, että yksin eläjät ovat mukautuneet onnellisuutta tuntien nauttimaan itsellisyydestään, ja se, että seuranhaluiset ovat pystyneet koronaohjeita noudattaen maskien ja turvallisuusvälit pitäen pystyneet elämään kemioiltaan yhteenkäyvien seuralaisten kanssa tyytyväisinä.

Blogin myöhäisestä syntymisestä lienet voinut aavistella, että kaikki ei ole osaltani sujunut omien tavoitteideni mukaan. Valokuvan Itsenäisyydenpuistosta toki otin tiistaina 1. kesäkuuta. Kuitenkin ennen sitä ja sen jälkeen on ollut suuria murheita. Totta puhuen ne ovat olleet myönteisiä elämän haasteita, jotka ovat viekkaasti pukeutuneet ongelmien asuun. Nyt elämä on toivorikkautta täynnä. 

keskiviikko 2.6.2021:

Kirjoitan blogia muutaman kuukauden tavan mukaan vähitellen. Hyvä lienee, että merkitsen ennen "osakirjoituksiani" niiden syntymisen päivämäärän. Tänään kirjoitan keskiviikon 2.6. ajatuksiani, huomenna torstain 3.6. ajatuksia. Luja pyrkimys on pysyä ajan tasalla siten, etten kirjoita maanantaina edellisen sunnuntain tapahtumista. Siksi ilmoitan jo tänään, että perjantaina 4.6. on Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. Tosin siitä ei paljon ole informoitavaa, koska päivän valtakunnallisen paraatin järjestäminen Joensuussa on jouduttu perumaan vallitsevan koronavirusepidemian takia.

"Osana koronavirusepidemian liittyviä rajoitustoimia Puolustusvoimat toteutti myös vuonna 2020 lippujuhlan päivän uudella tavalla, koska paraatia ei voitu järjestää. Silloin järjestettiin Laivaston soittokunnan viihdekonsertti Turussa, jota voitiin seurata Ylen kanavilla. Päivän ohjelmassa oli tuolloin myös muun muassa lipunnostoja, seppeleenlaskuja, Puolustusvoimain komentajan tervehdys sekä paikallista ohjelmaa ympäri Suomea.


Puolustusvoimat valmistelee tämän vuoden lippujuhlan päivän ohjelmaa yhteistyössä Yleisradion ja tarvittavien muiden toimijoiden kanssa. 
- Tavoitteemme on myös tänä vuonna tarjota kansalaisille arvokasta ohjelmaa, joka kunnioittaa perinteitä, mutta toteutetaan vaihtoehtoisella tavalla. Juhlapäivän tapahtumia nähdään sekä televisiossa että sosiaalisen median kanavilla. Toiveemme on myös, että viimeistään ensi vuonna voimme taas tarjota perinteisen sotilasparaatin, sanoo Pääesikunnan komentopäällikkö prikaatikenraali Kim Mattsson."  (Lähde: puolustusvoimat.fi)

t. Kalevi