Ollos tervetullut sopivan lämpöinen kesäkuu ja kesä!!

Tiistai 1.6.2021 - Kalevi Suojanen


Itsenäisyyden puistoa Oulunkylässä 1.6.2021

20210601_174527_4P__UISTO_kesakuu_2021__Kopio.jpg

ELÄMÄÄ

HETI MIELEEN TULLUTTA

Toivon, että olet pystynyt koronasta huolimatta elämään onnellisena. Toivomukseeni sisältyy se, että yksin eläjät ovat mukautuneet onnellisuutta tuntien nauttimaan itsellisyydestään, ja se, että seuranhaluiset ovat pystyneet koronaohjeita noudattaen maskien ja turvallisuusvälit pitäen pystyneet elämään kemioiltaan yhteenkäyvien seuralaisten kanssa tyytyväisinä.

Blogin myöhäisestä syntymisestä lienet voinut aavistella, että kaikki ei ole osaltani sujunut omien tavoitteideni mukaan. Valokuvan Itsenäisyydenpuistosta toki otin tiistaina 1. kesäkuuta. Kuitenkin ennen sitä ja sen jälkeen on ollut suuria murheita. Totta puhuen ne ovat olleet myönteisiä elämän haasteita, jotka ovat viekkaasti pukeutuneet ongelmien asuun. Nyt elämä on toivorikkautta täynnä. 

keskiviikko 2.6.2021:

Kirjoitan blogia muutaman kuukauden tavan mukaan vähitellen. Hyvä lienee, että merkitsen ennen "osakirjoituksiani" niiden syntymisen päivämäärän. Tänään kirjoitan keskiviikon 2.6. Tänään sain päähäni kertoa myös jo, että perjantaina 4.6. on Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. Tosin siitä ei paljon ole informoitavaa, koska päivän valtakunnallisen paraatin järjestäminen Joensuussa on jouduttu perumaan vallitsevan koronavirusepidemian takia.

"Osana koronavirusepidemian liittyviä rajoitustoimia Puolustusvoimat toteutti myös vuonna 2020 lippujuhlan päivän uudella tavalla, koska paraatia ei voitu järjestää. Silloin järjestettiin Laivaston soittokunnan viihdekonsertti Turussa, jota voitiin seurata Ylen kanavilla. Päivän ohjelmassa oli tuolloin myös muun muassa lipunnostoja, seppeleenlaskuja, Puolustusvoimain komentajan tervehdys sekä paikallista ohjelmaa ympäri Suomea.


Puolustusvoimat valmistelee tämän vuoden lippujuhlan päivän ohjelmaa yhteistyössä Yleisradion ja tarvittavien muiden toimijoiden kanssa. 
- Tavoitteemme on myös tänä vuonna tarjota kansalaisille arvokasta ohjelmaa, joka kunnioittaa perinteitä, mutta toteutetaan vaihtoehtoisella tavalla. Juhlapäivän tapahtumia nähdään sekä televisiossa että sosiaalisen median kanavilla. Toiveemme on myös, että viimeistään ensi vuonna voimme taas tarjota perinteisen sotilasparaatin, sanoo Pääesikunnan komentopäällikkö prikaatikenraali Kim Mattsson."  (Lähde: puolustusvoimat.fi)

maanantai 28.6.2021:

AFORISTISTA

Yleenaä sanottaneen: "Älä aloita päivän töitä/askareita siitä, mikä on mukavinta, vaan siitä, mikä on tärkeintä."

Voitaneen kuitenkin sanoa näinkin: "Jos valittavina ovat erisisältöisinä mukavin ja tärkein, valitse aluksi mukavin siinä tapauksessa, että et pysty aloittamaan tärkeimmästä ennen kuin olet tehnyt ainakin osan mukavimman askareen kokonaisuudesta.Tuon mukavan alun tehtyäsi voit pystyä paremmin aloittamaan sen tärkeämmän, mutta ei niin kovin mukavaa hommaa." Näin tulee vaihtelevampaakin ajan käyttöä Tulee vuorotellen mukavaa ja helppoa sekä tärkeää, mutta ei aina ehkä niin kovin mukavaa ajankulua.

Tiistai 29.6. Olen juuri päässyt sairaalasta kotiin. Jatkoa tulee, kommer ku hinner ja jaksan, ku jag orkar. Kalevi

torstai 1.7.2021

Olen menossa tulevana lauantaina serkkuni Maurin hautajaisiin - sikäli kuin matkustaminen onnistuu. Kävin googlaamalla läpi lyhyitä muistovärssyjä. Kaikissa ei ollut tekijän nimeä. Tässä yksi ytimekäs esimerkki lukemistani:

"Rakkaat lähtevät,

jää tyhjä tila muistojen asua."

Perjantaina 2.7.2021

Seurattuani pohdiskellen elämää monen monta vuosikymmentä, sain ahaa-elämyksen siitä, mistä hyvin monet meidän ihmisten yhteisöjen riitasointuiset tilanteet johtuvat. Ne johtuvat siitä, että monet meistä keskitymme hakemaan ja ilmoittamaan läheisillemme, toinen toisellemme, mitä virheitä itse kukin heistä on tehnyt. Tietenkin esimerkiksi lasten kasvattaminen vaatikiin korjaavaa kommunikointia vanhempien taholta. Mutta kun yleensä kaikissa ihmisissä on heikkousten lisäksi vahvuuksia, niistä pitäisi muistaa tarpeeksi usein antaa myönteistä palautetta. "Hyvä Sinä!", riittää monesti vilpittömän sydämellisesti sanottuna!Yritetään! -  Hyvä me!t. Kalevi