Uusi vuosi, Loppiainen ja muuta mielenkiintoista

Keskiviikko 5.1.2022 - Kalevi Suojanen


Kirjoitettu Loppiaisen aattoiltana, keskiviikkona 5.1.2022:

Miettimättä tulee mieleeni neljä asiaa nyt, kun pian on eletty uudesta vuodesta  viisi päivää. Ensinnäkin tulee mieleen tästä vuodesta muistoihin jääneet päivät. Muistot ovat lähiajalta. Toiseksi voidaan muistella kauan sitten elettyå aikaa ja kolmanneksi  aikaa tuosta väliltä. Sehän on kuin ihminen konsanaan: on pääpää ja jalkapää sekä vielä näiden päiden välille jäänyt kehon osa. Jos ajatellan kesän tuloa, sieltä tulevat mieleen lampaat. Niillä on lisäksi bää, bää. Nehän ovat ihmistä, joka toivottavasti ei ole päissään, runsaudessa paljon edellä. Lampaallahan on bää, bään lisäksi pääpään lisäksi etujalkapää, takajalkapää ja häntäpää. Viimeksi mainittu on minulle tuttu lapsuuden ja nuoruuden urheilukilpailuista. Jos kolme parasta sai palkinnon, minä olin yleensä neljäs. Jos viisi sai palkinnon, minä olin todennäköisesti kuudes. Kerran pienenä sain metsänleimauksen taidossa jaetun ensimmäisen sijan. Palkintojen jakaja sanoi antavansa ensimmäisen palkinnon minun sijasta sille toiselle, "koska hän on maanviljelijän poika".Samainen tokaisija oli yhtenä talvenä palkintojen jakotilaisuudessa yleisön joukossa. Minulle annettiin sarjassani, ehkä noin 10-vuotiaiden  sarjassa ykköspalkinto. Tuo kiusaajani kysyi: palkintojen jälkeen. "Minkäs lajin palkintoja nuo olivat?" Toimitsijan vastaus: "Luistelun." Kysyjän kommentti: "Noo, mää ajattelinkin palkittujen nimistä päätellen, että harvinaista väkeä oli saajina." - Niin että, kyllä kiusaamista on ollut Suomessa jo pitkälti yli 60 sitten. Koetetaan me pitkän linjan kiusatut taistella päivästä toiseen myönteisesti. Koetetaan ottaa kissasta esimerkkiä: "Svansen opp! sanoo ruotsinkielinen katt.

Valotan mielenkiintoisia ajatuksia huomenna Loppiaisena 6.1.2022. Mielenkiintoista sekin, että toisten lähteiden mukaan Itämaan tietäjiä oli kolme, toisten mielestä 90. (Onneksi hoksasin korjata kirjoittamani vuosiluvun viime vuotisen sijasta oikeaksi.) Auttaisikohan, jos laittaa muistisäänöksi aivoihin  ka nol kaka.) Korjaan huomenissa loppuja vihreitä. Ainakin tuon viimeisen.Hyvää mieltä Loppiaiseen ja loppuvuoden päiviin!

t. Kalevi

Kirjoitettu Loppiaisena 6.1.2012:

Luminen loppiainen jäänee mieleen yleisesti eri puolilla maatamme. Se lienee aiheuttanut melkoisen paljon tiheästi toistuneita lumitöitä. Taitaa olla monialla vanhan ajan talvea. Toivottavasti pihoilla ja muualla kotipiireissä riittää talkooväkeä puolin ja toisin! Jos selkää särkee, kovin voimakasta särkylääkettä ei meille kaikille ole burana. Minulle ainakin lääkäri on suosittanut kohtuullinen määrä 500 mg:n Para-Tabsia. Tosin kuntoni edellyttää lääkärin määräyksestä aika kovaa annosta, yksimunuaiselle se on 6 tablettia vuorokauden aikana. Tosin pienikin pituusasennossa lepääminen helpottaa ainakin melko nopeasti ainakin joksikin aikaa.

LOPPIAINEN MERKITSEE joulun loppumista. Ainakin osa meistä joulufriikeistä senioreista lienenyt pitänyt kiirettä. Minulla ainakin jouluvalot palavat vanhanajan loppumispäivään,       

Nyt menossa oleva tammikuu on sikäli historiallinen, että se on vaalikuukausi. Aluevaalit ovat sunnuntaina 23.1.2022, ennakkoäänestys kotimaassa12. - 18.1.2022. Ennakkoäänestys kotimaassa on 12. - 18.1.2022. Huom! Helsingissä ei järjestetä aluevaaleja, koska pääkaupunkia varten on luotu oma järjestelmänsä.

Varsinainen  aluevaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022. Tuolloin on vaalien kunniaksi  liputuspäivä. Suomen lippu | Papunet